När nedtid inte är ett alternativ

Downtime (eller nedtid på svenska) refererar till den tid som IT-system inte är tillgängliga. Datacenterdrift – upptid (Uptime) –  är kritiskt för alla större organisationer idag. Kostnader för driftstopp kan enkelt överstiga alla andra kostnader som är förknippade med datacenter. Överordnade garantier för Uptime är avgörande för företag som strävar efter att möta kundernas förväntningar. I detta är EcoDataCenter en naturlig samarbetspartner som kan skräddarsy en lösning baserad på din verksamhets behov.

N_Schneider-Electric_1-pic-2.jpg

Kostnad för driftstopp

Den genomsnittliga kostnaden för ett oplanerat driftstopp i ett datacenter uppgår till över 740 000 dollar, enligt studien ”Cost of Data Center Outages 2016” av Ponemon Institute och Emerson Network Power. Läs mer om studien här. Under en tolvmånadersperiod har nästan 1 av 2 företag inom IT-branschen upplevt ett kritiskt och affärspåverkande avbrott i sina egna datacenter, enligt Uptime Institute®.
White-cabinets.jpg

Feltolerant kraft- och kylinfrastruktur

Våra kraft- och kylsystem är redundanta och klarar av enskilda fel i utrustning eller om fel i distributionsvägar uppstår. Då stoppas effekterna av händelserna omedelbart. Vi kan därför erbjuda ett branschledande Service Level Agreement (SLA) med 100% tillgänglighet för både ström och kylning.

VX3.JPG

Fullt redundant sektionsindelat strömförsörjningssystem

Våra datacenter har redundanta mellanspänningsnätanslutningar och har flera parallella helt oberoende strömförsörjningssystem med egna transformatorer, backupgenerator, UPS och strömmatningar för att garantera maximal tillgänglighet. Varje system är fullt sektionsindelat hela vägen till datarummet. Effekten distribueras med ett fullt flexibelt system som ger ett brett utbud av strömkällor från 1-fas 16A 230V AC, till 3-fas 32A 230V AC eller högre. Varje skåp har dubbelt (A + B) strömmatning som standard. Ytterligare C- och D-strömkällor kan tillhandahållas som tillval.
trillium_fc_gallery_image3_edited.jpg

2N redundant kontinuerlig kylning

Våra datacenter har helt redundanta (2N) A- och B-kylsystem för att ge stabilt luftflöde, temperatur och fuktighet. Varje system är självständigt och kan tillhandahålla all kylning som krävs i samtliga datarum. Värmeenergilagring i varje system ger kontinuerlig kylning vid strömavbrott på nätanslutningar. Alla pumpar och fläktar har UPS-matning och kontroller med variabel hastighet för att maximera effektiviteten. Den genomsnittliga rumstemperaturen styrs vid 22° C ± 3° C och en fuktighetsnivå på 50% ± 10%. Detta är i linje med ASHRAE:s rekommendationer.
Lämna dina uppgifter om du vill få kontakt med oss på EcoDataCenter!