Teknikhöjd som stärker vår konkurrenskraft

Tillsammans med våra partners utvecklar och testar vi framtidens teknik för ökad energieffektivitet och högre densitet. Våra datacenters är utrustade för att i alla lägen leverera trygghet åt våra kunder.

 • Teknik tryggar våra kunders tillgångar

  EcoDataCenter utmanade en hel bransch genom att på egen hand designa och bygga det första klimatpositiva datacentret. Även om hållbarhet är viktigt, och kommer bli ännu viktigare under de kommande åren, så har vi aldrig gjort avkall på driftsäkerheten för våra kunder – det är alltid högsta prioritet.

  Våra kunder kan därmed inte bara vara trygga med att vi bidrar till deras hållbarhetsarbete genom att göra IT- driften mer hållbar, utan vi kan garantera att deras utrustning är placerad i ett av de mest välbyggda och driftsäkra datacenter som finns.

  När vi designar och bygger våra datacenters lämnas inget åt slumpen eftersom vi vet att framgången sitter i detaljerna. Vi väljer alltid material, komponenter och system med utgångspunkt från kvalitet, effektivitet och miljöpåverkan och alla som besöker våra datacenters kan se hur välbyggda de är. Tillsammans med väletablerade konkurrenter och branschledande experter utmanar vi gamla sanningar, utan att tumma på driftsäkerheten, vilket gör att både vi och våra kunder kan sova gott om natten i vetskapen att IT-lasten är både hållbar och säker.

 • Mikael Svanfeldt, CTO
 • Innovation är en del av vårt dna

  Teknik är tillsammans med design mycket viktiga verktyg för att trygga våra kunders data och samtidigt minska energiförbrukningen. När vi kombinerar smart design med den nyaste tekniken kan vi öka verkningsgraden och blir ännu mer säkra och hållbara.

  Mikael Svanfeldt, CTO

 • Redundans

  För att skapa maximal driftsäkerhet krävs både högkvalitativa produkter och system samt en noggrant designad och konstruerad topologi. Redundans kan enkelt skapas genom att addera många parallella system som tillsammans skall bidra till en trygg helhet. Det riktigt utmanande är att skapa redundans utan att använda en enda komponent i onödan, detta eftersom varje liten del som installeras i ett datacenter också utgör en potentiell felkälla. EcoDataCenters anläggningar är mycket noggrant konstruerade för att i alla lägen leverera trygghet åt våra kunder, oavsett vad som händer i världen utanför.

 • Flexibilitet

  Dagens datacenters kan till skillnad mot den gamla generationens anläggningar inte vara statiska och av typen ”one size and type fits all”, utan måste kunna anpassas till olika kundkrav. Detta eftersom branschen ständigt utvecklas samt att kunderna har olika krav på densitet, redundans, säkerhet, mätning och rapportering. Detta är något som ställer mycket stora krav på de tekniska lösningar, som måste vara designade och konstruerade på ett sätt som möjliggör anpassningar för olika kundkrav. Vi ser en tydlig trend mot ökad densitet och planerar att driftsätta de första vätskekylda lösningarna av typen immersion cooling under 2021, något som kräver att våra anläggningar att redo för denna nya teknik.

 • Snabb RFS

  Nuförtiden är det ofta snabba beslut som gäller, något som har en stor påverkan på våra datacenters. Detta är speciellt märkbart avseende tiden från första kontakt till att kunden vill ta sin utrustning i bruk. Av den anledningen har vi behövt tänka nytt och konstruera våra anläggningar så att dom snabbare kan byggas eller expanderas och att snabbt anpassas för den aktuella kunden. Vårt mål är att alltid ligga några MW i framkant kapacitetsmässigt så att vi kan ta emot stora kunder med kort varsel, men verkligheten kräver att vi ofta behöver göra specifika kundanpassningar, vilket är en stor fördel med våra anläggningar jämfört med många andra.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.