Skalbarhet och kapacitet för framtidens behov

Med tillgång till byggbar yta och stora mängder förnybar energi har vi dessutom kapacitet att följa våra kunders utveckling när behoven växer. Vi erbjuder långsiktiga partnerskap där vi kan växa tillsammans med våra kunder – oavsett storlek.

 • Scalablity
 • Kapacitet för både idag och imorgon

  EcoDataCenters skalbara design är speciellt utformad för att både ge en extremt hög tillgänglighet, något som ger trygghet för våra kunder.

  Vår Main site i Falun är den av våra anläggningar som har mest effekt att tillgå och den anläggning som ger störst möjlighet för stora kunder och för kunder med stora tillväxtplaner. EcoDataCenter kommer successivt att utöka kapaciteten, speciellt i regionen kring vår Main site, där det finns tillgänglig effekt om ca 500MW.

 • Dan Andersson, COO/CSO
 • Redo för framtiden

  Våra datacenter har säkrat både det fysiska utrymmet och eldistributionen för lång tid framöver.

  Genom att knyta strategiska avtal med lokala och regionala vatten- och vindkraftverk, har vi säkrat tillgången av 100% förnybar el – både nu och inför framtiden. Vi har även gott om utrymme att bygga ut våra befintliga anläggningar vid behov.

  Dan Andersson, CEO

 • Data center scalabilty
 • Skalbart efter dina behov

  En av de största fördelarna med att välja outsourcing istället för egen drift är skalbarhet, dvs möjligheterna att snabbt kunna utöka eller minska kapaciteten beroende på hur behoven förändras.

  Vid egen drift är skalbarheten en av de mest utmanande frågorna att lösa och där det finns stor risk att man bygger en anläggning som antingen blir begränsande och hindrar bolagets utveckling, alternativt att man har en anläggning som blir för stor och alldeles för kostsam för de behov man har. EcoDataCenter kan genom storskaligheten hantera alla möjliga scenarios för både uppskalning och nedskalning. Det ger en trygg lösning där man minimerar risken för framtida problem avseende matchning mellan behov och kostnader.

 • Cooling systems
 • Datacenter – ett långsiktigt val

  Valet av datacenter är ett viktigt och långsiktigt beslut och man vet att mycket kommer förändras under kontraktstiden.

  Skalbarheten är en mycket viktig parameter att ta hänsyn till för att säkerställa att det datacenter som väljs inte blir en begränsande faktor i företagets framgång tillf öljd av exempelvis begränsad tillgång till fysiskt utrymme eller helt enkelt brist på el i regionen.

  Detta kan innebära att kunderna tvingas flytta till ett annat datacenter med större kapacitet för att kunna hantera all sin data på ett säkert och driftsäkert sätt.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.