Design för kundanpassningar utan kompromisser

Vårt sätt att designa datacenters och optimera driften genom att utnyttja olika siters egenskaper gör vårt erbjudande mycket flexibelt. Resultatet är effektiva lösningar optimerade efter kundens behov.

 • Hållbar design för maximal effektivitet

  Vår expertkompetens inom designområdet är kärnan i vårt unika erbjudande. Tillsammans med ett starkt nätverk av ledande partners kan vi erbjuda kunden olika alternativa lösningar baserade på den senaste tekniken.

  Designen är helt avgörande för hur effektivt ett datacenter blir. I begreppet ingår allt från planering av planlösning och disposition, system för kyla, el och säkerhet till val av material och utrustning. Marknadens behov av allt högre densitet och ett ökat fokus på hållbarhet och energieffektivitet har påverkat designen för datacenters.

 • Jan Fahlén, Site Development Manager
 • Prisvinnande design

  EcoDataCenter utsågs 2020 till vinnare i Data Center Design Award of DCD Global Awards i kategorin Multi-Tenant Data Center Design. Vi prisades för det låga klimatavtrycket som vår verksamhet ger.

  Vi är väldigt stolta över att få ett erkännande för den innovativa och energieffektiva konstruktionen av våra datacenter i Falun. Trä är ett förnybart och starkt byggmaterial, perfekt för många typer av företagsbyggnader.

  Jan Fahlén, Site Development Manager

 • Hög tillgänglighet och kort time to market

  Vi kan erbjuda snabb RFS (Ready For Service), något som har stort värde för de allra flesta kunder. Oavsett om behovet är utökning i befintlig miljö, behov av utökade ytor eller en egen byggnad på vår site, kan vi alltid erbjuda snabb produktionstid som ger dig en mycket konkurrenskraftig RFS. På våra datacenters har vi alltid kapacitet och ytor som omgående kan tas i bruk. Kontakta oss för mer information om aktuellt läge.

 • Snabb teknikanpassning

  EcoDataCenters unika design gör att vi snabbt kan anpassa oss efter både ändrade behov och snabb teknisk utveckling, något som ger trygghet i långsiktiga samarbeten. Vi kan inte bara möta olika kunders behov, utan även kunder som själva har olika typer av utrustning som kräver olika lösningar för effektiv drift.

 • Gör din IT-drift mer hållbar

  Vi guidar gärna företag som vill ta steget första steget till en mer klimatanpassad IT-drift. En stor fördel är att du då kan att du kan optimera hastigheten för din LowDensity/Low Latency-data i någon av våra City Sites samtidigt som du minskar din CO2-påverkan genom att lagra din övriga data i vårt datacenter i Falun. Läs mer om vår klimatkalkyl.

  Hör gärna av dig till oss så tar vi fram ett förslag på hur ditt företag helt eller delvis kan gå mot en grönare IT-drift.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.