Varför EcoDataCenter?

Med hållbarhet,, säkerhet och prestanda i världsklass samt en mycket konkurrenskraftig Total Cost of Ownership, går vi i frontlinjen för framtidens datadrift.

Dan Andersson, CEO

Svenska pionjärer inom hållbara datacenter

Vi revolutionerade datacenterbranschen genom att bygga ett av världens mest hållbara datacenter. Nu sätter vi en ny standard för energieffektivitet och tillsammans med våra partners höjer vi ständigt ribban för kylteknik, säkerhet och hållbarhet. Vi har siktet inställt på att bli Nordens främsta datacenterleverantör och vår ambition är att göra våra svenska datacenter och våra kunders IT-drift både säkrare och hållbarare än någonsin.

Välkommen att dela vår resa.

Dan Andersson, VD

Lars Schedin, Group CEO

Hållbarhet i världsklass

En klimatkalkyl som verkligen håller gör oss till marknadens tryggaste val när det gäller hållbar IT-drift.

Även om uttrycket ”gröna datacenter” används flitigt, så är det stor skillnad på hur klimatavtrycket beräknas. Läs mer om hur vi tänker och agerar hållbart och dessutom utmanar branschens sätt att beräkna klimatavtryck.

Fortfarande har ingen kommit i kapp oss när det gäller nivån på hållbarhet. Vi lär dig skilja på grönt och grönt när det gäller datacenter.

Lars Schedin, Senior Advisor

Läs mer om hållbarhet
Dan Andersson, COO

Extremt hög säkerhetsnivå

Effektiva system, rutiner och processer och skalskydd kombineras till ett ultimat skydd

Vår säkerhetsarbete omfattar allt från den fysiska placeringen av centret till det dagliga arbetet. Allt väljs med omsorg och granskas in i minsta detalj – system, processer, utformning av lokaler och säkerhetsrutiner

Dan Andersson, VD

Läs mer om säkerhet

Karin Wigert, HR

Ett team av experter

Människorna i en organisation är det viktigaste av allt.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och konkurrensfördel. Det genomsyrar allt vi gör, alltifrån vår rekryteringsprocess till hur vi utvecklar våra medarbetare. Vi rekryterar våra medarbetare med stor omsorg om detaljerna och steg för steg bygger vi ett handlingskraftigt och kompetent team med kunskaper i världsklass.

Karin Wigert, HR

Läs mer om vårt team

Mikael Svanfeldt, CTO

Framtidens teknik redan idag

Innovation är en del av vårt dna. Tillsammans med världsledande partners driver vi utvecklingen framåt.

Teknik är tillsammans med design mycket viktiga verktyg för att trygga våra kunders data och samtidigt minska energiförbrukningen. När vi kombinerar smart design med den nyaste tekniken kan vi öka verkningsgraden och blir ännu mer säkra och hållbara.

Mikael Svanfeldt, CTO

Läs mer om teknik
Carl Frögelius, CEO

Prisad design

EcoDataCenter utsågs 2020 till vinnare i Data Center Design Award of DCD Global Awards i kategorin Multi-Tenant Data Center Design. Vi prisades för byggnadernas del i det låga klimatavtrycket som vår verksamhet ger.

Vi är väldigt stolta över att få erkännande för den innovativa och energieffektiva konstruktionen av våra datacenter i Falun. Trä är ett förnybart och starkt byggmaterial, perfekt för många typer av företagsbyggnader.

Jan Fahlén , Site Development Manager

Läs mer om design
Skalbarhet

Vi är redo att skala upp när du är det

Med EcoDataCenter får du en partner som följer med dig in i framtiden.

Våra datacenter har säkrat både det fysiska utrymmet och eldistributionen för lång tid framöver. Det betyder att vi har kapaciteten som krävs för att behandla enorma mängder av data – både idag och imorgon.

Läs mer om skalbarhet
NPS Score

Kundnöjdhet

EcoDataCenter presenterar stolt ett fantastiskt resultat i NPS kundundersökning.

Undersökningen genomfördes under maj månad där alla EcoDataCenters kunder deltog. Det totala resultatet för hela EcoDataCenter och våra fem anläggningar på tre orter var plus 83 på en skala från -100 till +100. EcoDataCenters höga säkerhetsnivå, hållbarhet i världsklass och framför allt kommunikationen med våra kunder lyftes fram av deltagarna som nyckelfaktorer när de svarade.
Läs mer om undersökningen

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.