Communication

Communication – säkra, separerade och högkvalitativa fibernät

Med säkra, separerade och högkvalitativa fibernät erbjuder vi lösningar från de flesta av marknadens carriers. Detta innebär att du får en säker tillgång till din data och enkelt kan skapa de tjänster du behöver.

Kommunikationen till ett datacenter spelar en kritisk roll eftersom det är avgörande för tillgången till den data som är placerad i datacentret. Sverige är känd för att vara ett land som inte bara har en gedigen täckning av fibernät utan också för att ha hög kvalitet på de installerade näten, något som påverkar både funktion och prestanda.

Alla våra siter har fysiskt separerade fibervägar in till anläggningen och vi kan erbjuda lösningar från de allra flesta av marknadens carriers. På vår Main Site har Telia carrier en POP, något som borgar för att anläggningen har goda förutsättningar för säkra kommunikationslösningar. Vi erbjuder egna länkar, internetuppkopplingar, IP-transit samt internt nätverk som når ända fram till kundernas utrustning.

Lösningar för konnektivitet

EcoDataCenter är operatörsoberoende och erbjuder ett antal olika kommunikationslösningar via flera operatörer, inklusive svartfiber och våglängder. Om din nätoperatör inte redan är på plats kan vi bjuda in dem att etablera sig i vårt datacenter för att uppfylla kund-specifika behov. Vi tillhandahåller också anslutningar mellan våra olika datacenter, både våra egna lösningar samt kundspecifika.

Meet-Me-Rum

Alla våra datacenters är utrustade med fysiskt separerade meet-me-rum med hög säkerhet inom skalskyddet. De redundanta fiberanslutningarna ansluter varsitt meet-me-rum utan någon kontakt, och bidrar till en hög grad av tillförlitlighet.

Structured Cabling

Vi tillhandahåller Structured Cabling inom våra datacenters, både från meet-me-rummen till den aktuella utrustningen, samt emellan kundernas egen utrustning. Vår design använder innovativa och modulära välstrukturerade kabellösningar och kablage med hög portdensitet, hög kvalitet samt en hög grad av flexibilitet. Vi erbjuder både fiber och kopparanslutningar enligt våra kunders önskemål och krav.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.