Välkommen till Main Site Falun

Storskaligt datacenter för Colocation och Wholesale
Falun, Sverige

Här skyddas dina värdefulla digitala tillgångar av avancerade säkerhetslösningar och till och med naturen själv. Välkommen tillvår Main Site med enorma expansionsmöjligheter.

Låt dina affärer utvecklas och växa i vår ultramoderna anläggning i Falun, där hållbar design och energieffektivitet möter optimal fysisk och teknisk säkerhet. Det här är Sveriges säkraste HPC-anläggning, optimerad för högdensitetsapplikationer. Redan idag skyddar vi här kritiska data från några av världens största företag i olika branscher – ett kvitto på sitens unika kapacitet och förmåga att möta att höga krav och hantera stora datavolymer.

Säkerhet som imponerar

Den mycket höga säkerhetsnivån på anläggningen omfattar såväl skalskydd som moderna säkerhetssystem och ständig bevakning. När siten byggdes lades stor vikt vid den fysiska placeringen och naturen bidrar till säkerhetsnivån. En barriär av stenblock och svårtillgängliga områden omgärdar anläggningen som ligger väl skyddad utanför Falun.

Modulär design för snabb och hållbar expansion

Denna storskaliga anläggning, helt byggd trä, ger ditt företag möjlighet att snabbt få tillgång till mer yta när behoven växer. Anläggningens flexibla och moderna design erbjuder genomtänkta och trygga lösningar för datadrift i olika former och den omfattning som passar just ditt företag.

100% vind och vattenkraft

Med sitt unika läge i Falun, ca 200 km nordväst om Stockholm har siten tillgång till närliggande vind-och vattenkraft. Energin består av 75% vattenkraft och 25% vindkraft som ger låga CO₂-utsläpp under sin livscykel och en mycket konkurrenskraftig energikostnad. I storstäderna ser energimixen helt annorlunda ut, de förnyelsebara energikällor som där anses som ”gröna” ger ett betydligt större klimatavtryck.

Totalt tillgänglig effekt för el och kyla är 80 MW, redundant matad från oberoende och separata kraftstationer i närheten av sajten.

Världsunik lösning för återvinning av värme

Siten är nära sammankopplad med Faluns kraftvärmeverk och i en helt unik lösning används den genererade överskottsenergin för tillverkning av förnybart bränsle i form av pellets. Inget annat datacenter i världen kan uppvisa en sådan nivå på energiåtervinning.

Upptäck våra colocation och wholesale tjänster som består av olika alternativ för delade och egna miljöer – racks, cages ,avskilda rum eller helt egna fastigheter. Kombinera gärna med tjänster som förenklar kommunikation, underhåll och molnlagring.

Latency för Falun

Source: Telia Carrier. All figures are estimated RTD for wavelength.

Latency
Helsingfors 10 ms
Oslo 10 ms
Köpenhamn 10 ms
Hamburg 14 ms
Frankfurt 21 ms
München 28 ms
Paris 31 ms
Amsterdam 21 ms
London 27 ms
Vienna 32 ms
Dublin 37 ms
Prague 31 ms
Warsaw 32 ms
S:t Petersburg 14 ms

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.