Om EcoDataCenter

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik bygger och driver vi datacenter för colocation, wholesale och hyperscale.

En långsiktig och trygg lösning

Våra kunder finns inom många olika branscher som till exempel IT, finans, retail, fordonsindustrin och myndigheter. Många av våra kunder är ledande globala aktörer som speciellt uppskattat vårt hållbara fokus som i kombination med den höga säkerhetsnivån ger en långsiktig och trygg lösning. EcoDataCenter är ett företag i snabb tillväxt med ambitionen att bli Nordens ledande datacenter och förstahandsvalet när det gäller hållbara och säkra datacenterlösningar.

Vår unika bredd av tre olika typer av datacenter tillsammans med vår högpresterande design ger oss möjligheten att möta många olika kundbehov. Letar du efter hållbara datacenters med en mycket hög säkerhetsnivå är vi det långsiktiga valet.

Vision – ett hållbart och säkert digitalt samhälle.

EcoDataCenters vision är ett hållbart och säkert digitalt samhälle. Vi ser oss som en möjliggörare som skapar förutsättningar och tar ansvar för en hållbar och säker infrastruktur i det digitala samhället. I takt med att den digitala infrastrukturen utgör en alltmer kritisk roll i samhället, ökar också kraven på en ansvarsfull och hållbar drift tillsammans med en hög grad av säkerhet.

Det grönaste alternativet

Det som gör oss till det grönaste alternativet i branschen är att vi är hållbara genom datacentrets hela livscykel. På vår Main Site i Falun är inget lämnat åt slumpen. Placeringen av datacentret är styrd av närheten till det närliggande el- och värmeverket som möjliggör en smart och smidig värmeåtervinning med leverans vidare ut i samhället. Våra byggnader är även till stor del byggda i trä vilket skapar en hållbarhet utöver det vanliga. Därtill är designen optimerad vilket tillsammans med noggrant utvalda komponenter, skapar en mycket effektiv drift med ett PUE om 1,15. Både vår Main Site och Arctic Sites drivs till 100% av förnybar el, helt utan behov att försörjas av kärnkraftsel. Hållbarhet är för de allra flesta företag en av de viktigaste fokusfrågorna och eftersom valet av datacenterpartner är ett långsiktigt beslut, är det viktigt för oss att bidra till en stark förbättring inom hållbar IT.

Entrance to workplace

Säkerhet, tillgänglighet och driftsäkerhet

Våra datacenter i Falun, Piteå och Stockholm har alla sina speciella egenskaper som tillsammans ger ett brett utbud av tjänster som möter våra kunders höga krav på flexibilitet, säkerhet, hållbarhet och storskalighet. Våra kompetenta medarbetare, världsledande teknik, samt hög redundans, säkerställer att vi levererar högsta möjliga tillgänglighet och driftsäkerhet. Säkerheten på våra datacenter är på högsta nivå både avseende den fysiska säkerhetsnivån såväl som den operationella säkerheten.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.