Nyheter

Senior Teknisk Projektledare till EcoDataCenter i Falun

Vill du jobba på framtidens datacenter och bidra till ett hållbart samhälle? EcoDataCenter söker en Senior Teknisk Projektledare till världens grönaste datacenter i Falun. 

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik, bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale. Vår första anläggning i Falun är ansluten till Falu Energi & Vatten vilket innebär att överskottsvärme leds direkt tillbaka till värmeverket. Vår anläggning drivs helt på förnybara energikällor.

Vi är ett bolag i snabb tillväxt med ambitionen att bli störst i Norden. I ryggen har vi kapitalstarka ägare som vill driva förändring i branschen.

Om tjänsten
Vi erbjuder ett omväxlande och spännande arbete där du kommer leda infrastrukturprojekt och bidra till en hållbar utveckling. Du får jobba i multiprojekt med den senaste tekniken och blir del av ett team med kompetenta kollegor som brinner för det vi gör och som hjälps åt att nå målen.

I rollen som Senior Teknisk Projektledare kommer du leda infrastrukturprojekt rörande byggnation och försörjningssystem till datahallar. Jobbet innebär att på 6-12 månader omforma en bit mark till att bli en skalskyddad byggnad med säker elmatning, reglerad temperatur och luftfuktighet samt möjlighet till fiberkommunikation. Du är delaktig i projektet redan från designfasen till byggnation, installation och idrifttagning och kan med din erfarenhet påverka att datacentren byggs kostnadseffektivt med högsta kvalitet.

Du ansvarar för att ta fram budget för projektet som med tiden omvandlas till upphandling av partners, entreprenörer och leverantörer. Med budget och tidplan som utgångspunkt säkerställer du framdrift och att den ekonomiska uppföljningen av projektet sker i tid. Under projektet håller du dialogen med driftorganisationen och säkerställer en kvalitativ överlämning.

Din profil
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av projektledning och ett intresse för både teknik och människor. Du har erfarenhet av multiprojekt inom några av disciplinerna mark och anläggning, byggnad och datahallar, mellan- och lågspänningssystem, UPS och batterier, reservkraftsystem, kylproduktion och kyldistribution, ventilation, branddetektion och brandsläckning, styr- och reglersystem, säkerhets- och övervakningssystem.

Du är en erfaren förhandlare och van att jobba genom underleverantörer. Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik och är van att tolka avtal.

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du resultatinriktad, kundfokuserad och har en entreprenöriell ådra. Du har förmågan att skapa förtroende och bygga goda relationer. Du har ett positivt och tydligt ledarskap och är trygg i rollen som projektledare. Du är kvalitetsmedveten och har förmågan att bygga upp, strukturera och skapa ordning och reda. Du är en lösningsorienterad lagspelare som inte räds att kavla upp ärmarna och bidra där det behövs.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med PowerXec. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult André Halvarsson 070-390 28 60 alternativt rekryterande chef Dan Andersson 070-485 88 68.

Välkommen med din ansökan senast den 12:e juli:
https://career.powerxec.com/jobs/900281-senior-teknisk-projektledare

Urval sker löpande och alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.