Nyheter

Mika Itäranta, Drifttekniker

Med över 27 år som säkerhetsingenjör specialiserad på tekniska installationer inom säkerhetsbranschen började Mika Itäranta som Drifttekniker på EcoDataCenters Main Site i Falun i oktober 2021 där han ansvar för den dagliga driften av datacentret.

Val att börja på EcoDataCenter grundades i kulturen och att få möjligheten att arbeta i team.

“Det som lockade mig till EcoDataCenter var blandningen av människor och deras bakgrundskompetenser. Teamet här är starkt och jag förväntade mig att både bli utmanad och få lära mig och utvecklas i min roll. Detta har nu infriats – genom samarbete mellan våra olika avdelningar löser vi utmaningar tillsammans vilket både ger bra resultat och ger en stimulerande arbetsmiljö.

Mika är specialiserad på säkerhetssystem och kvalitetssäkring av operativsystemens funktion där huvudsyftet är att säkerställa så att de förblir opåverkade av externa faktorer.

“Jag har arbetat med design, service och installation av tekniska säkerhetssystem som bland annat larm, övervaknings- och åtkomstkontrollsystem. Det har gett mig erfarenheter som hjälper mig i mitt arbete här med att optimera den dagliga driften och garantera en hög säkerhet i alla processer.

Hans största passion och drivkraft är problemlösning och ständiga förbättringar.

– Jag triggas av problem och att hitta lösningar på dem. Det som sporrar mig i mitt arbete är att jag aldrig slutar lära mig nya saker, vilket jag fortfarande gör efter 27 år i branschen.

Mika ser fram emot att fortsätta växa i sin nya roll och följa utvecklingen i branschen.

– Vi har en kultur här som jag verkligen uppskattar att vara en del av. Varje ny dag erbjuder nya utmaningar och möjligheter att lära sig mer. IT-branschen expanderar även fortfarande kraftigt snabbt vilket bidrar till spännande saker att se fram emot, avslutar Mika.

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.