Nyheter

EcoDataCenter ingår sexårigt avtal för HPC Colocation tjänster

Loopia, som är en av de största aktörerna inom webbtjänster på den nordiska marknaden, arbetar aktivt för att öka hållbarheten utan att ge avkall på funktion och säkerhet. Nu flyttar de över driften av sina system till EcoDataCenters anläggning i Falun, vilket innebär att tusentals företag och privatpersoner får klimatsmarta webbtjänster.

– Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att stödja Loopia i att fortsätta leverera högkvalitativa tjänster till sina kunder. Loopias breda kundbas ställer höga krav på driftsäkerhet och skalbarhet, vilket tillsammans med deras höga hållbarhetsmål passar oss otroligt bra, säger Magnus Angermund, CMO på EcoDataCenter.

EcoDataCenter lanserade världens första koldioxidpositiva datacenter 2018 och har ett brett utbud av tjänster som förenar säkerhet och flexibilitet med en nivå av hållbarhet ur flera aspekter. Anläggningen i Falun är byggd helt i trä och drivs till 100% av förnybar el. Den värme som alstras tas tillvara av kommunägda Falu Energi & Vatten och används där antingen direkt för uppvärmning eller som en viktig ingrediens i tillverkning av pellets. En helt unik lösning som gör datacentret klimatsmart på riktigt. Utöver detta har anläggningen en extremt hög fysisk och teknisk säkerhetsnivå.

– Vi är Sveriges största och snabbast växande företag inom domän- och hostingtjänster, därför är det viktigt att vi gör positiva förändringar. Vår storlek gör att vår chans att påverka är större än våra konkurrenters. Eftersom hållbarhet angår oss alla går vi nu i bräschen för att sätta en ny industristandard där målet är att hjälpa våra kunder till grönare IT, säger Hannah Johnsson Bittmann, Sverigechef på Loopia.

Hållbar IT är ett område som hittills har stått längre ned på agendan för hållbarhetsarbete, trots att det haft stor inverkan på företagens totala klimatavtryck. Kraven ökar nu på företag att skapa en hållbar infrastruktur, där IT är en viktig del. Trenden välkomnas av EcoDataCenter.

– Vi har kapacitet att möta Loopias höga krav på säkerhet, hållbarhet och tillgänglighet. Detta är ett stort steg för Loopia och vi hoppas att fler företag följer deras goda exempel och klimatsäkrar sina IT-baserade tjänster, säger Dan Andersson, driftsansvarig för EcoDataCenters anläggning i Falun.

Presskontakt:

Magnus Angermund, CMO, EcoDataCenter, +46 732 31 96 30, magnus.angermund@ecodatacenter.se

Jesper Dahl, Marketing Director, Loopia AB, +46 706 52 05 23, jesper.dahl@loopia.se

Om EcoDataCenter

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale. Vår anläggning i Falun är ansluten till Falu Energi & Vatten och leder överskottsvärmen direkt tillbaka till värmeverket, där den används för uppvärmning eller produktion av förnyelsebart biobränsle (pellets). Anläggningen är designad för att vara så energisnål som möjligt och drivs helt med förnybara energikällor från Norrland. EcoDataCenter är ett bolag i snabb tillväxt som avser att växa ytterligare genom förvärv och byggnation av fler klimatpositiva datacenter. www.ecodatacenter.se

Om Loopia

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell med verksamhet i Sverige, Norge och Serbien. Företaget erbjuder innovativa lösningar för hantering av webbsajter och e-post till både privatpersoner och företag. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser.

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.