Nyheter

Redovisningsekonom sökes till EcoDataCenter

Vill du vara med och bygga framtidens datacenter och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle? I rollen som Redovisningsekonom hos oss får du en viktig nyckelroll i vår expansion och blir en del av ett företag med stark och positiv kultur som bygger på våra kärnvärden engagerade, ansvarsfulla, lyhörda och innovativa.

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik, bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale.

Vårt datacenter i Falun är anslutet till Falu Energi & Vatten vilket innebär att överskottsvärme leds direkt tillbaka till värmeverket. Vår anläggning drivs helt på förnybara energikällor. Vi är ett bolag i snabb tillväxt med ambitionen att vara ledande i Norden och förstahandsvalet när det gäller hållbara och säkra datacenterlösningar. Vår marknad är internationell och vi har kunder från många olika länder. I ryggen har vi kapitalstarka ägare som vill driva förändring i branschen.

Om tjänsten
Som redovisningsekonom på EcoDataCenter har du övergripande och operativt ansvar för den finansiella rapporteringen och uppföljningen för hela koncernen. Det innebär allt ifrån löpande redovisning till bokslutsprocessen och framtagandet av årsredovisningar. Företaget befinner sig i en stark expansionsfas och du förväntas att bidra till den ständiga utvecklingen av ekonomifunktionen.

Du fungerar som ett stöd och ett viktigt bollplank i diverse ekonomiska frågor för hela organisationen. Arbetet är varierande och innehåller bland annat kostnadsuppföljning, ekonomihantering, prognosarbete, analys och rapportering. Du har en nyckelroll för att bidra till en god verksamhetsstyrning genom analyser och skapande av nödvändiga beslutsunderlag.

Rollen är bred och omväxlande och du kommer att arbeta både operativt och strategiskt. Placeringsort är Falun. Du rapporterar direkt till bolagets Ekonomichef.

Du blir del av en mindre och snabbfotad organisation där du får jobba mitt i affären och där vi hjälps åt att nå målen. Det är viktigt att du trivs att jobba självständigt, är proaktiv och även framåt vill vara en del av det ”lilla företaget med de stora affärerna”.

Din profil

Du har en relevant högskoleutbildning i bagaget, med inriktning mot redovisning. Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet från liknande roller. Det är en klar fördel om du har erfarenhet från att ha arbetat inom bygg-, anläggnings- eller entreprenadsektorn och att du därigenom har en övergripande förståelse för sådan verksamhet.

Du har ett brinnande intresse för affären och trivs att jobba i en dynamisk och teknikdriven organisation. Du behöver inte kunna Ohms lag men det är viktigt att du har ett intresse för teknik.

Du har svart bälte i Excel och rattar övriga program i Officepaketet med vänsterhanden. Dina analyser och rapporter är lätta att följa, pricksäkra och ger oss bra grund för beslut. Har du någon gång varit med om en ERP- implementation eller ett ERP- byte så är det meriterande.

Som person är du prestigelös, självgående och proaktiv. Du ser helheten men har samtidigt öga för detaljerna. Du är analytisk och noggrann och gillar att bygga upp, strukturera och skapa ordning och reda. Med din pragmatiska approach är du vass på att hitta lösningar. Du trivs i mötet med andra och är duktig på att skapa förtroende. Sist men inte minst får du en kick av att nå mål tillsammans med dina kollegor.

Ansökan

Välkommen att maila din ansökan senast den 9 juli till career@ecodatacenter.se.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår Ekonomichef Yulia Sivertsson tel. 010 145 00 25.

Urval sker löpande och alla ansökningar hanteras konfidentiellt. Mediaval är gjort för denna rekrytering och kontakt med annonssäljare undanbedes.

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.