Nyheter

EcoDataCenter rustar för nästa steg

EcoDataCenter rustar för nästa steg och utvecklar organisationen för att bli mer sälj- och kundfokuserade. Bolaget har på några få år gjort en enorm resa som startade med etableringen av världens mest hållbara datacenter. Genom förvärven av flera datacenters, Fortlax i Piteå samt H&M i Stockholm, kan nu bolaget erbjuda en unik bredd av datacentertjänster.

Under resans gång har vi byggt starka relationer med en mängd kunder, bland andra BMW och H&M som båda gav sitt förtroende åt EcoDataCenter under 2020.

Nu går vi in i nästa fas för att bli än mer sälj- och kundfokuserade, inte minst genom rekryteringen av erfarna profiler med tydlig försäljningsbakgrund.

Carl Frögelius rekryterades till EcoDataCenter som försäljningsdirektör tillika VD för EcoDataCenter Sweden. Carl axlar nu VD- ansvaret för hela EcoDataCenter, när Lars Schedin efter många intensiva år som VD kommer att lägg all sin kraft på marknadsföring och fortsatt utveckling av det mycket viktiga hållbarhetsområdet.

Andra förstärkningar är Anders Fryxell som nyligen klivit in i rollen som försäljningsdirektör, där han bidrar med gedigen erfarenhet från både försäljning och andra positioner inom IT- marknaden, samt Timy Vikström som kommer ansvara för innesälj och backoffice.

Jag är stolt över det resa jag har fått göra, med dessa fantastiska kolleger, att gå från idé till ett datacenter i världsklass. Det är ett bolag med en stark marknadsposition som jag nu lämnar över stafettpinnen till Carl för att själv kunna fokusera ännu mer på utåtriktade aktiviteter och vårt hållbarhetsarbete, säger Lars Schedin.

Jag känner mig både priviligierad och motiverad till att ta vid efter Lars och att vara en del av att ta EcoDataCenter till nästa nivå med ökat fokus på försäljning och marknadsarbete. Grunden är lagd och marknaden kommer vara stark under många år framåt, tillsammans med EcoDataCenter starka team ser jag fram emot att välkomna fler kunder till en grönare iT, säger Carl Frögelius.

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.