Nyheter

EcoDataCenter möjliggör High Performance Computing för AI-företaget DeepL

EcoDataCenter tecknar ett flerårigt avtal med DeepL, ett av världens ledande företag inom digital översättning som drivs av artificiell intelligens. Avtalet omfattar inledningsvis 3 MW HPC-tjänster (High-Performance Computing) på EcoDataCenters huvudanläggning i Falun.

DeepL:s översättningstjänster drivs av AI, vilket kräver stora datamängder som kan skalas upp med kort varsel. Detta innebär att företaget har ett stort behov av den flexibilitet och skalbarhet som EcoDataCenter erbjuder. DeepL lokaliserar nu en stor del av sina beräkningsdata till EcoDataCenters huvudanläggning i Falun.

– Vi är stolta över att DeepL har valt oss som leverantör av datacentertjänster. Det är ett erkännande för vår Main Site i Falun som visar att den är idealisk för HPC-kunder med mycket höga krav på hållbarhet samt kapacitet och skalbarhet. Vi ser fram emot att bidra till DeepLs framtida tillväxt, säger Anders Fryxell, försäljningschef på EcoDataCenter.

EcoDataCenters hållbarhetsprofil erbjuder sina kunder att minska koldioxidavtrycket från sina datacentertjänster, samtidigt som kunderna får möjlighet att snabbt expandera. I takt med att AI och datatjänster kräver stora mängder datakonsumtion kommer hållbarhet inom IT att bli en allt viktigare faktor för företag.

– Branschens dynamiska karaktär innebär att förutsättningarna kan förändras snabbt. Vi behövde hitta en skalbar och hållbar datacenterpartner som kunde möjliggöra vår framtida tillväxt. EcoDataCenter var en perfekt matchning för oss, säger Jaroslaw Kutylowski, VD och grundare av DeepL.

– Den ökande efterfrågan på hållbara datacentertjänster gör att vi är väl positionerade med våra fantastiska anläggningar i Falun. Att få en snabbväxande HPC-kund med så höga krav som DeepL är ett viktigt steg på vår resa och ett bevis på att våra datacenter är redo för framtiden, avslutar Dan Andersson, VD för EcoDataCenter.

Presskontakt

Anders Fryxell, försäljningschef, EcoDataCenter,
+46 72 058 49 26, anders.fryxell@ecodatacenter.se 

John Wernvik, marknadschef, EcoDataCenter,
+46 70 899 31 66, john.wernvik@ecodatacenter.se

Om DeepL

DeepL är ett tyskt AI-företag som strävar efter att övervinna språkbarriärer genom artificiell intelligens. Sedan 2017 har DeepL Translator enligt blindtester uppnått världens bästa översättningskvalitet. DeepL tillhandahåller också professionella produkter för företag, organisationer och översättare. Över en halv miljard människor har hittills använt DeepLs tjänster. Den exceptionella kvaliteten på DeepL:s maskinöversättningstjänster bygger på egenutvecklade förbättringar av neurala nätverksmatematik och metodik. Företaget leds av VD och grundare Jaroslaw Kutylowski och stöds av världskända investerare som Benchmark och btov.

Om EcoDataCenter

Med innovativ svensk design och världsledande teknik bygger och driver vi storskaliga datacenter för Colocation, HPC och Wholesale. Vårt erbjudande består av skalbara datacentertjänster med hållbarhet, säkerhet och prestanda i världsklass och en mycket konkurrenskraftig total ägandekostnad. Vår ambition är att göra våra kunders IT-verksamhet säkrare och hållbarare än någonsin. Vår huvudanläggning i Falun är världens första klimatpositiva datacenter. EcoDataCenter har för avsikt att växa ytterligare genom att förvärva och etablera ytterligare datacenter. Huvudägare är Areim. www.ecodatacenter.se

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.