Nyheter

EcoDataCenter investerar närmare 1 MDKR i bygget av ytterligare ett datacenter i Falun

Drivet av en stark efterfrågan på hållbara datacentertjänster investerar EcoDataCenter närmare 1 MDKR i ett nytt fristående datacenter. När den nya byggnaden står klar kan EcoDataCenter erbjuda marknaden ytterligare ledig kapacitet om 15MW. 

Syftet med det nya datacentret är att erbjuda kunder ökad flexibilitet och skalbarhet. Nybyggnationen innebär att EcoDataCenter på kort varsel kan tillgodose befintliga kunders behov av ytterligare kapacitet.  

Utrymme skapas också för att ta emot nya kunder med stora kapacitetsbehov. Den säkrade tillgången till hållbara datacentertjänster innebär stor trygghet inför framtida tillväxt.  

– Vi bygger för att hjälpa befintliga kunder expandera och för att möta ett ökat intresse från stora europeiska företag. Fler och fler upptäcker fördelarna med att lägga sin data i Sverige. När kunder väljer oss får de en leverantör som kan erbjuda en extremt säker och skalbar lösning som dessutom har ett minimalt klimatavtryck, säger Anders Fryxell, marknads- och försäljningschef, EcoDataCenter.

Det nya datacentret byggs liksom det befintliga i trä, med stomme, innerväggar och tak av korslimmat trä och limträ. Trä som är ett energieffektivt och förnyelsebart byggnadsmaterial ger byggnaden en låg klimatpåverkan, vilket är en viktig parameter i datacentrets klimatkalkyl.  

Tack vare EcoDataCenters integration med Falu Energi & Vatten återvinns värmen till ett fjärrvärmesystem för Falu kommun och till en pelletsfabrik, en unik lösning för effektiv värmeåtervinning.  

– Investeringen i den nya byggnaden är ett stort steg i riktningen mot vår målsättning att bli Nordens ledande datacenterleverantör. Det nya datacentret ger fler svenska och internationella företag möjligheten att minska klimatavtrycket för sina datacentertjänster, avslutar Dan Andersson, VD, EcoDataCenter. 

Presskontakt

Anders Fryxell, marknads- och försäljningschef, EcoDataCenter,
+46 72 058 49 26, anders.fryxell@ecodatacenter.se 

Dan Andersson, VD, EcoDataCenter,
+46 70 485 88 68, dan.andersson@ecodatacenter.se

Om EcoDataCenter

Med svensk innovativ design och världsledande teknik bygger och driver vi storskaliga datacenter för Colocation, HPC och Wholesale. Vårt erbjudande består av skalbara datacentertjänster med hållbarhet, säkerhet och prestanda i världsklass samt en mycket konkurrenskraftig Total Cost of Ownership. Vår ambition är att göra våra kunders IT-drift både säkrare och hållbarare än någonsin. Vår Main Site i Falun är världens första klimatpositiva datacenter. EcoDataCenter avser att växa ytterligare genom förvärv och byggnation av fler datacenter. Huvudägare är Areim. www.ecodatacenter.se 

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.