Nyheter

EcoDataCenter expanderar internationellt med ett kontor i Tyskland

EcoDataCenter stärker sin position i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz). För att möta en ökad efterfrågan på hållbara datacentertjänster från kunder i Europa etablerar bolaget ett kontor i München. Samtidigt utökas organisationen med en säljare dedikerad till regionen.

Genom etableringen i München kommer EcoDataCenter närmare den strategiskt viktiga tyskspråkiga marknaden och underlättar dialogen med företag i Europa som vill minska klimatavtrycket för sina digitala tillgångar.

Stefan Frenzel, säljrepresentant, som kommer att arbeta från Münchenkontoret, tillför över 20 års erfarenhet av marknadsföring och affärsutveckling till säljteamet. Han är även medlem i Open Compute Project (OCP).

– Kontoret i München öppnar nya möjligheter till dialog med företag i regionen. Med våra unika, hållbara lösningar kan vi minska företagens koldioxidavtryck avsevärt för driften av deras datacentertjänster. Sverige har en god tillgång på förnybar energi och mycket konkurrenskraftiga elpriser, säger Anders Fryxell, marknads- och försäljningschef, på EcoDataCenter.   

Den internationella expansionen är en del av EcoDataCenters tillväxtstrategi. Stora investeringar görs för att möta den ökade efterfrågan. I Falun pågår byggnationen av ett nytt datacenter som ökar företagets kapacitet väsentligt.

– Det nya datacentret gör det möjligt för oss att ta emot fler stora europeiska kunder, vi möjliggör kundernas tillväxt med ett minimalt klimatavtryck. Nu fortsätter vi resan mot att bli den ledande datacenterleverantören i Norden, avslutar Dan Andersson, VD, EcoDataCenter. 

Presskontakt

Anders Fryxell, marknads- och försäljningschef, EcoDataCenter,
+46 72 058 49 26, anders.fryxell@ecodatacenter.se 

Dan Andersson, VD, EcoDataCenter,
+46 70 485 88 68, dan.andersson@ecodatacenter.se

Om EcoDataCenter

Med svensk innovativ design och världsledande teknik bygger och driver vi storskaliga datacenter för Colocation, HPC och Wholesale. Vårt erbjudande består av skalbara datacentertjänster med hållbarhet, säkerhet och prestanda i världsklass samt en mycket konkurrenskraftig Total Cost of Ownership. Vår ambition är att göra våra kunders IT-drift både säkrare och hållbarare än någonsin. Vår Main Site i Falun är världens första klimatpositiva datacenter. EcoDataCenter avser att växa ytterligare genom förvärv och byggnation av fler datacenter. Huvudägare är Areim. www.ecodatacenter.se 

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Vill du ha mer information om våra tjänster eller boka ett besök på någon av våra siter? Skicka in dina kontaktuppgifter här så återkommer vi till dig med mer information. Välkommen till EcoDataCenter.