Vill du vara med och bygga framtidens datacenter och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle? I rollen som platschef hos oss får du en nyckelroll i vår expansion och blir del av en framåtlutad organisation med stora ambitioner, starkt lagarbete och positiv företagskultur.   EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik, bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale. Vi är ett bolag i snabb tillväxt med ambitionen att vara ledande i Norden och förstahandsvalet när det gäller hållbara och säkra datacenterlösningar. Vår marknad är internationell och vi har kunder från många olika länder. I ryggen har vi kapitalstarka ägare som vill driva förändring i branschen. Läs gärna mer om oss på ecodatacenter.se

Om tjänsten

Vi erbjuder ett omväxlande och spännande arbete där du får jobba med teknik i framkant och bli del av ett team med kompetenta kollegor som brinner för det vi gör och som hjälps åt att nå målen. I rollen som platschef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa och utveckla driftsäkerheten för datacentret så att högsta möjliga tillgänglighet kan garanteras. Du har förmågan, erfarenheten och  kapaciteten att axla ett helhetsansvar för kunderna, driften och personalen. Du ansvarar för tekniska installationer i anläggningen samt att löpande stämma av och analysera anläggningens prestanda. En viktig del i ditt arbete blir att vidareutveckla och förbättra struktur, rutiner, metoder samt dokumentation för driftövervakning, elektriskt och mekaniskt underhåll samt avvikelsehantering. För att lyckas i rollen krävs att du är en erfaren, kundorienterad och affärsmässig ledare som har förmågan att självständigt driva och utveckla verksamheten.

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för både teknik, människor och affärer och som vill vara med och driva och utveckla framtidens datacenter. Vi tror att du har en högskoleutbildning i botten, gärna med inriktning el/automation eller motsvarande kunskaper. Du är en erfaren ledare med ett brett tekniskt kunnande. Du har goda kunskaper i officepaketet samt goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Som person är du resultatinriktad, flexibel och lyhörd. Du har förmågan att skapa förtroende och bygga goda relationer såväl internt som externt. Du har ett positivt och tydligt ledarskap och är trygg i rollen som ledare. Du är kvalitetsmedveten och har förmågan och intresset att bygga upp, strukturera och skapa ordning och reda. Du är lösningsorienterad och har ett pragmatiskt förhållningssätt. Du är duktig på att utveckla både verksamhet och människor och får energi av att nå uppsatta mål tillsammans med andra.

Ansökan

Välkommen att maila din ansökan senast den 25 januari till career@ecodatacenter.se. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Dan Andersson 070-485 88 68 eller rekryteringskonsult André Halvarsson 070-390 28 60. Urval sker löpande och alla ansökningar hanteras konfidentiellt. Mediaval är gjort för denna rekrytering och kontakt med annonssäljare undanbedes.