Tillväxten av data i världen är exponentiell. All data behöver finnas på en fysisk plats i form av en server, och den servern behöver stå någonstans. Utvecklingen gör att datacenter är en bransch i extremt snabb tillväxt. Och datacenter drar stora mängder energi givet det stora behovet av ström och kyla. IT-sektorn står redan idag för 10% av världens koldioxidutsläpp och en betydande andel utgörs av datacenterdrift. Behovet av innovativa lösningar, minimerad energiåtgång, grön strömförsörjning och återanvändning av överskottsvärme är därför stort. Samtidigt har allt fler regioner i Europa slagit i taket vad gäller transmissionskapacitet. Det finns helt enkelt inte tillräcklig med (förnybar) energi för att klara efterfrågan.

Jobba hos oss

Vi söker alltid efter människor med talanger och driv, och du är välkommen med din spontanansökan. Läs mer längst ner på sidan

Lediga tjänster

Just nu har vi följande öppna positioner:  

Driftchef till EcoDataCenter i Falun

I rollen som driftchef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa och utveckla driftsäkerheten för datacentret så att högsta möjliga tillgänglighet kan garanteras. Läs mer om tjänsten här

Vi söker talanger

Vi söker talanger som vill vara med och bygga framtidens datacenter – den nya industrin – i Sverige och Norra Europa, med hög tillväxttakt. Vi söker dig som har ett starkt kundfokus, är en lagspelare och som besitter kompetens inom något/några av följande områden:
  • Teknisk utveckling/Design
  • Försäljning
  • Drift
  • Teknisk projektledning
  • Management

Du har, förutom relevanta yrkeserfarenheter, en högskoleutbildning i bagaget – eller så har du förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter i yrkeslivet. Viktigaste av allt är att du brinner för att driva och vidareutveckla ett snabbt växande företag där du genom engagemang, initiativkraft och stort ansvarstagande bidrar till EcoDataCenters framgång.

Välkommen med din intresseanmälan till career@ecodatacenter.se