Driftstekniker till EcoDataCenter i Falun

Vill du jobba på framtidens datacenter och bidra till ett hållbart samhälle? EcoDataCenter söker en erfaren driftstekniker till världens grönaste datacenter i Falun.

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik, bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale. Vår första anläggning i Falun är ansluten till Falu Energi&Vatten och kan leda överskottsvärmen direkt tillbaka till värmeverket. Vår anläggning drivs helt på förnybara energikällor – och tillgången på förnybar energi är god norr om Dalälven och är designad för att vara så energisnål som möjligt. Vi är ett bolag i snabb tillväxt som avser växa både genom att köpa och att bygga flera datacenter. I ryggen har vi kapitalstarka ägare som vill driva förändring i branschen.

Om tjänsten

Vi erbjuder ett intressant arbete där du får jobba med teknik i framkant och blir del av ett team med kompetenta kollegor som brinner för det vi gör. Som driftstekniker har du en nyckelroll i att säkerställa och utveckla driftsäkerheten så att högsta möjliga tillgänglighet kan garanteras för anläggningen. Exempel på arbetsuppgifter är driftsövervakning, elektriskt och mekaniskt underhåll, att utveckla rutiner och metoder, avvikelsehantering och dokumentation. För att lyckas i rollen krävs att du är noggrann, sätter säkerheten först och har ett starkt kundfokus.

Din profil

Vi söker dig som får energi av att vara med och bygga framtidens datacenter, som är lösningsorienterad  – och har gedigen erfarenhet så att du kan ta ansvar för att utvecklingen av driftsäkerheten. I ditt arbete är du drivande och trivs med att arbeta självständigt. Att samarbete är nyckeln till framgång är självklart för dig och du är duktig på att bygga relationer. Du är målfokuserad och strukturerad. Vi begär inte att du ska ha svart bälte i Maxwells ekvationer men vi tror att du är en ingenjör med goda kunskaper inom några av följande områden: kraftdistribution, el/automation, drift och underhåll av fastigheter samt kyl- och värmesystem. Du är van att jobba i Microsoft Office. Sist men inte minst har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ansökan

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta HR Karin Wigert 070-327 20 59 eller Therese Edholm 070-588 13 05. Maila din ansökan till career@ecodatacenter.se senast den 15 december 2018. Urval sker löpande. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.